ponedeljek, 25. februar 2013

Kikirikiji s sledovi oreščkov?!


Danes se bom malce posvetil "nezdravi" strani prehrane. Kikirikijem, zemeljskim oreščkom oziroma arašidom, po domače. ;-)

Zadnjič me je v trgovini malce zaneslo in po dolgem času (res ne vem kdaj sem jih nazadnje kupil), sem si kupil najbolj navadne slane oreščke. Vem, da bi moral izbrati kakšno bolj kakovostno "nemško znamko" oreščkov. Po možnosti z wasabijem, se razume. ;-)


Tokrat sem pač vzel naše, "slovenske", oziroma kot kaže dežela porekla, slovensko emigrantske - argentinske.


Ker me je pač zanimalo kako in kaj je s temi oreščki, sem si malo pogledal še deklaracijo izdelka. In tam me je pričakal šok. Opozorilo!! Lahko vsebuje sledove oreščkov in sezama!!!! "U, jeb...ti, zdaj pa je konec veselja!", sem si mislil. :-o


Ne vem, kaj so si mislili tile iz Hrib do.o., ko so to napisali, vendar jaz sem bil prav šokiran. Človek bi v vrečki kikirikija pričakoval najmanj banane, če že ne ananasa. Da bo pa med vsemi tistimi kikirikiji oziroma mogoče najti sledove oreščkov si pa nisem mislil. Ali pa so mogoče narejeni iz krompirja, z dodanim okusom kikirikija?!

Pa dobro, a so mislili, da bi se slučajno kakšen alergik na oreščke zmotil in si jih kupil za večerni samomor pred televizijo z anafilaktičnim šokom? Saj so na veliko naslikani na prednji strani "pakunge" in moraš biti prav slep in gluh (če s tresenjem vrečke slučajno ne slišiš ropota kikirikija), da jih kupiš, če si na njih alergičen.


Doma sem vrečko odprl in v njej našel neke, malce povprečne (ceni primerne) kikirikije. Eh, drugič se bom kar svojih najljubših z wasabijem držel. ;-)

2 komentarja:

  1. Jaz pa najraje vzamem kr tistega, ki ga je potrebno še oluščiti. Pa še slan ni.

    OdgovoriIzbriši
  2. Proizvajalec Hrib očitno pozna zakonodajo (obvezne oznake, ki jih mora vključevati predpakirano živilo, s poudarkom na alergenih) ter morebitne "kontaminacije" na svoji proizvajalni liniji :-)

    OdgovoriIzbriši