petek, 30. marec 2012

"Infinity on the road"... malo morgen!

Danes sem v prehodu v garažo moje "firme" opazil kupček svežih pnevmatik. Hja, pomlad je prišla tudi za naša službena vozila in čas je, da se 'preobujejo' iz zimskih Sava Eskimo S3 v 'lahkotnejšo' poletno obutev. Vseeno pa mi je en kup zloženih pnevmatik še posebej padel v oči. 


Mogoče za to, ker ni bil v vrečkah, kot ostale iz lanske sezone ali pa za to, ker je na eni "kraljevala" nalepka z vulkanizerskimi oznakami pnevmatike (proizvajalec, velikost, ipd.). 


Še posebej mi je bil čuden "proizvajalec". Infinity Tyres! Kasneje sem malo pobrskal po netu in sem našel celo neko "uradno" stran proizvajalca: http://www.infinity-tyres.com/inftyres3/index.html  


Osnovna stran je še nečemu podobna, ko pa se spustiš gledati podrobnosti oz. malce poklikaš naokoli pa vidiš, da le ni tako "profesionalno" narejena, saj so v nadaljevanju podatki napisani kar v pisavi Times New Roman, vel. 11, leva poravnava in podobno. Pa tudi klik na kontakt je bolj v stilu Chuck Norrisa: "Don't look for us! We'll find you!" No, napisano je, da če želiš stopiti v kontakt z njimi, potem pojdi na stran, kjer izberi sebi najbližjo regijo. Te pa ni!

Ampak najboljše na gumi pa je še sledilo!


Ta, sramežljivi napis iz črk velikosti 5 mm, je pa zmagal: 

MADE IN CHINA!!!

Takšne gume je uspela nabaviti naša "firma" za intervencijska vozila na podlagi, najverjetneje zelo uspešno izvedenega, javnega razpisa. Saj ne vem, a bom službeno raje šel z "jankovićevim zelencem" ali pa peš, kot pa da se grem igrati s svojimi živci na cesti s takšnimi gumami. To je vse skupaj postala že prava komedija ina temo "šparajmo za vsako ceno!" 

In če se povrnem k naslovu tega posta. "Infinity on the road" oz. v prevodu "neskončnost na cesti", je s to  "kung-fu" pnevmatiko čisto mogoča, saj je njena sestava v glavnem poliester in najlon z nekaj gume (tako piše na pnevmatiki!). Če pa slučajno iz (ne vem kakšnega neznanega vzroka) zletiš s ceste, pa ti je večnost ali neskončnost zagotovljena v obliki kakšnega spomenika ali križa ob cesti.

Hja, takl'e mamo v teh, recesijskih in varčevalnih časih. :-/

P.S.:

Malo sem še pobrskal po netu in tukaj je še komentar "zadovoljnega" uporabnika pnevmatik Infinity v Sloveniji:


...in na Hrvaškem:

Forum.hr - klikni še na povezavo v pogovoru. Tam so še slike "zadovoljnih uporabnikov". 

In še nekaj testov:

Motorevija.si - test je sicer opravljen s pnevmatiko prejšnje generacije, vendar ne verjamem, da so se kitajčki kaj izboljšali do druge generacije.

Tyrereviews.co.uk - Angleži zame nimajo najbolj razčiščenih pojmov o gumah, saj so pred leti, obupno slabo pnevmatiko proizvajalca Tigar iz srbskega Pirota kovali v nebesa, vsi ki smo nekoč imeli vsaj Jugota pa vemo kakšna je bila ta guma. No, vseeno tale 'kitajka' tudi v VB ni doživela nekih briliantnih testnih rezultatov.


Ni komentarjev:

Objavite komentar