sobota, 17. januar 2009

"Hi Danilo! Would you join me for a dinner?"


V nedeljo, 4.1.2009 okolo 11.00 ure, me iz razmišljanja, kam bi se z Anitko odpravila, zdrami telefonsko zvonje. In na drugi strani linije Valentin Aldea z vprašanjem, ki je postavljeno v naslov tega posta. Frajer, on nekje pred Zagrebom poklice, ce imam cas za vecerjo z njimv Ljubljani. Halo??? Seveda imam cas, ce ne si ga pa vzamem!!! Za prijatelje iz misije se bom pa ja potrudil.

Z Anito sva se spravila v avto in proti Obrežju, da sva ga prestregla, vmes pa telefonarila in iskala hotel za namestitev 3 oseb. Valentina nisem videl že 2 leti, odkar sva se pri Rainerju v Avstriji, srecala prvic po koncu misije 2005.

In ta moj prijatelj je trenutno v službi pri Združenih narodih v Maroku. Ker pa se mu pogodba iztece šele cez 4 leta in v Maroku rabi še dodaten avto za ženo, Dacia pa bi doma samo stala in rjavela, se je odlocil, da si z družino naredijo krajše potovanje (samo kakšnih 5000 km) in se odpravijo iz Ploestija v Romuniji do Marakeša v Maroko.

V tistih slabih 36 urah, kar je bil v Sloveniji, smo našli nastanitev (BIT Hotel v Lj.), si na brzino ogledali Bled, naredili nekaj kilometrov izven AC (zakaj pa bi placal vinjeto 35 €, ce samo enkrat v 4 letih pelje cez Slovenijo?) inn že se je koncalo popotovanje od Obrežja do Ferneticev.

Kdo ve, morda pa bom na "sosednjem" blogu kmalu pisal o mojem popotovanju po Maroku? ;-)


Posted by Picasa

Ni komentarjev:

Objavite komentar